Hedef Gruplar

Hedef Gruplar

Proje kapsamında aşağıda yer alan 6 temel hedef grup belirlenmiştir.

Hedef grup 1: İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa bünyesinde eğitim vermekte olan, Mühendislik Fakültesi (Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği) , Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (Makine, Radyo ve Televizyon, Grafik Tasarım, Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik, Bilgisayar Programları) ve Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nden (Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi) 20 akademik personel seçilecektir.

Hedef grup 2: İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa bünyesinde Hedef grup 1 de belirtilen fakültelerdeki programlarda eğitim görmekte olan 32 öğrenci seçilecektir. Bu öğrencilerin 16’sı 3B Tasarım, VR/AR/MR oyun geliştirme eğitimleri alacak, diğer 16’sı ise 3B Tasarım, 3B Sinema ve 3B Animasyon eğitimi alacaktır.

Hedef grup 3: İstanbul il sınırları içerisinde ikamet eden ve İŞKUR’a başvuru yapmış 18-29 yaş arası 32 işsiz genç birey seçilecektir.
Katılımcılar Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve İletişim Fakültesi mezunlarından seçilecektir.

Hedef grup 4: İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı fen ve teknoloji liseleri, meslek liselerinde öğrenim görmekte olan 32 öğrenci seçilecektir.

Hedef grup 5; Uzaktan eğitim yöntemi ile eğitim almak üzere; İstanbul il sınırları içerisinde ikamet eden 100 üniversite öğrencisi, 200 lise öğrencisi, 50 işsiz genç birey seçilecektir.

Hedef grup 6; Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında proje geliştirmek üzere; İstanbul il sınırları içerisinde VR, AR ve MR oyun ve program geliştirme, 3B sinema ve animasyon kurgulama alanlarında faaliyet gösteren 4 firma seçilecektir.

Nihayi Yararlanıcılar

Projenin nihai yararlanıcıları aşağıdaki gibidir:

  • Diğer öğrenciler; Proje sonrası İstanbul sınırları içersinde yer alan üniversite ve lise öğrencileri düzenlenecek yüz yüze ve uzaktan eğitim sertifika programlarına katılarak eğitim alabilecektir.
  • İstanbul’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşları; İstanbul’da yer alan teknoloji kuruluşları, proje süresince eğitim alan öğrenci ve bireyleri kalifiye personel olarak çalıştırma fırsatı bulacaktır.
  • Büyükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri bölgelerinde faaliyet gösteren teknoloji firmaları; üniversitemiz Büyükçekmece yerleşkesine erişme imkanı olan kuruluşlar proje süresince ve sonrasında merkezde yer alan ekipman ve çalışma alanlarını kullanma fırsatı bulacaktır.
  • İstanbul’da yer alan kamu kurum ve kuruluşları; Projemiz İstanbul sınırlarında VR, AR ve MR alanlarında üretilen proje ve uygulamalarının artmasına katkı sağlayacaktır. Böylelikle bu kurumlar gerek duyduklarında VR, AR ve MR alanlarında kaliteli hizmet alma fırsatı bulacaktır.
  • İstanbul’da yer alan tasarım beceri atölyeleri ve deneyap atölyeleri; Proje kapsamında çıkarılan detaylı eğitim içerikleri ve eğitim modülleri MEB ve TÜBİTAK ile paylaşılacaktır. İçerikler atölyeler tarafından örnek alınabilecektir.
  • Araştırma Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri; Merkez içerisinde üretilen bilgi birikimi ve deneyimler, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde akademik personel ile yapılacak çalışmalarda projelere dönüştürülebilecektir.